Archive for november, 2007

Är din dator kapad?

Author: Weblos567A
november 30, 2007

Enligt EU´s datasäkerhetsbyrå ENISA så kapas ca 50.000 datorer varje dag, de kapade datorerna hamnar i ett nätverk, så kallade botnets, där de används för bedrägerier, att skicka skräpmail eler stjäla inloggningsuppgifter. Omfattningen är så stor att nån lösning finns inte idag!! Det största problemet är att de drabbade inte märker nåt, skrämmande värld vi lever i.Träning

Author: Weblos567A
november 29, 2007

Vistt är det mysigt att sitta inne i värmen framför sin PC och motionera sin hjärna med all kunskap som finns på nätet men kroppen vill ju också ha sin motion vilket vi oftast glömmer!

Nej, sätt fart nu vänta inte till det dumma nyårslöftet.

Tycker du det är svårt med domäner, hur man gör med allt, kolla då här!Fulregistreringar

Author: Weblos567A
november 28, 2007

Fulregistreringar har blivit en jätte industri för Google ca 20 % av alla felstavningsdomäner innehåller reklam som levereras av Googles Adsenseprogram. Fulregistreringar är vanligare i USA än så länge men är på väg i Sverige också enligt Danny Aerts på .se
Google har blivit beroede av sina affiliate networks och stimulerar denna form av trafik, de gräver sin egen grav!!

Tack Gode Gud att det finns premiumdomäner.Google sänker Internet

Author: Weblos567A
november 27, 2007

Googles affärsmodell som bygger på sponsrade länkar och annonser har fått registreringen av skräpdomäner att explodera. I dag är 80 % av de nya com domänerna enbart till för att tjäna pengar på googleannonser och sponsrade länkar.Sökoptimera

Author: Weblos567A
november 24, 2007

Lite tips och ideer om hur du själv och enkelt sökordsoptimerar din webbsida!

1. Välj ut ett ett begränsat ämnesområde. Vilken är målgruppen? Tänk dig in i deras situation. Vad söker de efter, hur söker de, hur formulerar de sina söktermer?

Prova sökfraserna i Google som är mest använd. Skriv ut de två första träffsidorna för varje term. Finns ni med? Hur ser era träffar ut? Vilka träffar konkurrerar med era?

2. Titta över innehållet på din webbplats. Finns det innehåll som svarar mot vad ni tror att er målgrupp söker efter? Finns er målgrupps sökord med i texterna? Bokstavligen? Har ni djupt innehåll inom området? Kanske använder besökaren synonomer, finns de med i dina sidor?

3. Nu är det dags att titta på dina sidor i en webbläsare. Kolla på HTML-koden (Menyn > Edit > View Source eller liknande) i din webbläsare. Nu ska vi leta efter HTML-taggar som används av sökmotorn.

Innehållet i <title> och rubrikerna <h1>, <h2>, <h3>, … värderas högt av sökmotorerna. Meta-description-taggen är viktig eftersom den ofta används som rubrik för en träff i resultatlistan. Den ser ut så här:
<meta name  = ”description” content = ”beskrivning av sidan”>

Använder du dessa taggar? Toppen! Annars har du lite extra arbete framför dig.

4. Anmäl dig till de vanligaste sökmotorerna och ämnesguiderna. I högerspalten på denna sida finns länkar till dem. De flesta är gratis. Om du finns med i de viktigaste ämnesguiderna kan du räkna med att bli indexerad av sökmotorerna även om du inte anmäler dig till dem. Förr eller senare, vilken månad eller år som helst.

5. Nu måste din webbplats bli indexerad och det nya sökindexet tas i bruk. Det brukar ta från någon vecka till två månader. Prova att göra en sökning då-och-då för att se om någon av dina förbättrade sidor dyker upp i träfflistan.Färdiga sidor

Author: Weblos567A
november 23, 2007

Finns många mycket bra gratis skript sk. CRM, ett är e107 som med lite pyssel kan bli en riktigt bra webbsida, finns en master uppsatt på ebej.seLänkar

Author: Weblos567A
november 22, 2007

Ny sida har startat där du kan sälja-byta och köpa länkar och banners, adtrader.seEpost spam

Author: Weblos567A
november 21, 2007

Nigeria brev, de har en förmögenhet som du kan få ta del av om du betalar lite mutor etc. för att kunna få ut pengarna ur landet och vips så blev du blåst på ditt insatta kapital, många som går på detta fortfarande och är enligt nigeriansk lag inte straffbart!

Pharming, nätfiskare som skapar en falsk webbplats, sidan får samma adress som den äkta.Bedragarna lyckas ta kontroll över vårt dns system.

Phising, också ett nätfiske som går ut på att lura av dig kontoinformation, användarnamn etc.

Spam, skräppost kommer i mängder utan att du bett om det och kommer oftast från hackade datorer som inte har en aning om vad deras datorer är med om!Jul igen!!

Author: Weblos567A
november 20, 2007

Ja, då var det jul igen snart och samma problem varje år, julklappar!!! Måste man verkligen ut i julhandeln, nej man kan ju göra som mig, sitta i en skön stol och lungt och fint kolla in alla erbjudanden på denna webbsida!Törstig

Author: Weblos567A
november 19, 2007
Två liter per dygn

Det är viktigt att dricka ordentligt varje dag. Vätskebrist leder till trötthet, huvudvärk och koncentrationssvårigheter. Men det gäller att välja rätt.

– Vatten är den överlägset bästa törstsläckaren. Det är helt kalorifritt. En vuxen person behöver cirka två liter per dygn.