Archive for oktober, 2007

Räntan höjs igen

Author: Weblos567A
oktober 31, 2007

Yes, så var vi uppe på 4%, knappt 2 år sen var den på 1,75%, Det vekar tyvärr som den tiden med låga räntor är över för denna gång, styrräntan kommer att ligga på på ca 4,5 % redan nästa år. Men hur styrräntan hanteras framåt beror på vad man tror om den ekonomiska framtiden i Sverige och utanför rikets gränser. Vi får se hur alla banker och låneinstitut svarar denna gång på höjningenHöst mörker

Author: Weblos567A
oktober 30, 2007

Jaha, då var det dax igen att gå in i mörkret, mörkt när man vaknar och mörkt när man kommer hem, pust bara 6 månader kvar till sommaren!! Det är väl nu som man börjar längta efter en varm beach och en iskall drink, bara börja leta efter en sån resa!
Läste om han skaparen av Skype kommer till stockholm tillsammans med många intressanta talare men kostnaden för att lyssna på dessa intressanta människor ligger ju på en nivå som är orimlig för vanliga företagare, nästan 10 tusen kronor.

IDG´s seminarium förra veckan samma sak,dyrt för att lyssna på reklam från företag, de presenterar bara vad de kan sälja till oss, inte lär man sig mycket, så tyvärr helt bortkastade pengar, skärpning. En föreläsning om webb 2.0 bör vara informativ inte reklam från olika företag, nästa gång jag får en som de kallar det inbjudan så ska jag begära betalt, så kan jag överväga att frigöra min tid för att aktivt lyssna på vad de kan sälja för tjänster till oss.Mörker, men en ljusning

Author: Weblos567A
oktober 29, 2007

Med Wake-up Light vaknar du enkelt och naturligt, och känner dig lika pigg som en sommarmorgon. Philips har 100 års erfarenhet av ljus, och Wake-up Light har utifrån det visat sig ha medicinskt bevisade fördelar.

En halvtimme före din inställda väckningstid börjar ljuset öka gradvis till den intensitet du har valt (250 lux rekommenderas). Ljuset blir starkare med optimal hastighet enligt en särskild kurva som har visat sig vara den mest effektiva. Ljuset faller på dina ögon, så att hjärnan uppmanas att öka produktionen av kortisol, energihormonet. Det innebär att dina sömn- och energihormoner är i bättre balans vid den inställda väckningstiden, och du känner dig piggare direkt vid dagens början.

Wake-up Light (HF 3461) ger upp till 400 lux ljusintensitet. Kliniska tester visar att människor behöver upp till 250 lux för att energihormonerna ska påverkas så att vi vaknar fulla av energi. Om du ska läsa behöver du en ljusnivå på 300 till 400 lux.

Detta är ett mycket bra alternativ eller så gör man som man alltid gör, fixar en fest!!!Grön IT

Author: Weblos567A
oktober 28, 2007

Gartner har presenterat sin lista för de hetaste teknikerna för nästa år.  Nu gäller det att alla tar sitt ansvar, även de som jobbar med IT och hemsidor enligt Al Gore!

Grön teknik påverkar både hela datacenter och servrar som används vid hög arbetsbelastning.Domäner och Tvistlösare

Author: Weblos567A
oktober 26, 2007

Akta er för att regga en domän som har anknytning till ett varumärke i nån form, nu ligger stora företag och bara väntar på att få koppla in sin jurist för att ta dem. Ta TV4 som låter domänen gå ut, dvs betalar inte den årliga avgiften för att förnya den utan låter den ligga i karatän i 3 månader när sen nån stackare betalar dyra pengar för att få den via en snapbacktjänst, när nu nån person betalt och fått sin domän, jo då kommer de med sina jurister och hotar om stämmning och diverse om man inte överlåter domänen till sin klient kostnadsfritt och detta bara accepterar vi, härlig värld vi lever i.

Snapback=en registrar utsedd av nic.se som via en programmvara bombar nic.se med ansökningar samma sekund som en domän släpps för försäljning ur sin sk. karantän.

Karantän=en tjänst där nic.se bestämt att man har 3 månader på sig att ångra sitt beslut att inte förnya en domän som gått ut.Taxi bedragarna

Author: Weblos567A
oktober 25, 2007

Alla är väl snart medvetna om hur alla dessa taxi bilar kör omkring och lurar folk varje dag, tänk alla stackars turister och affärsman som besöker vår vackra stad eller vår fantastiska mässa i Älvsjö och kan få betala från 250:- till 750:- för en resa från Älvsjö till Stockholms Central om de inte använder Taxi Stockholm eller frågar om priset. Frågar de inte så får de en chock och kommentaren att regeringen bestämt att vi har fri prissättning i Sverige. I morse passerad jag WorldTrade center och utanför där står flera taxi bilar med samma logga som Taxi stockholm men med texten, Taxi stocklow. Vad de kan hitta på för att luras och att ingen stoppar detta vansinne!!!!IDG´s webbdagarna

Author: Weblos567A
oktober 24, 2007

Denna gång hölls webbdagarna på Oscars teatern, första dagen blev en liten besvikelse, arrangemanget och platsen var inte alls bra!

Den enda talaren som gjorde värt besöket, var reklambyrån Daddys! Att behöva betala 2 tusen kronor för detta känns inte alls bra!oktober 23, 2007

Det ständiga problemet hur kommer jag på eller köper ett bra domännamn! Finns ju inte så många ställen men prova här, nåt tips kan man alltid få www.domänhuset.se