Archive for mars, 2009

Speedskiing

Author: Weblos567A
mars 26, 2009

Ett par underbara dagar i Sälen med speedskiing tävlingen.

Man blev kallsvetig av att bara se åkarna susa ner för backen i ca 200 km/h, tuffa grabbar och tjejer från hela världen var där för att tävla, vädret var helt perfekt. Arrangörerna blev nöjda och Nikolas och Per gjorde ett fantastiskt arbete med stor backup av Intel (hans Weinzierl), kommer skriva mer om detta event senare.

Posse

PosseAtt välja rätt domännamn!

Author: Weblos567A
mars 12, 2009

Först, välj ett namn som beskriver din webbplats. Försök att få med så mycket information i namnet som möjligt. Exempelvis nissesbilar.se är ett bra namn, eftersom det säger oss att nisse säljer bilar på hans webbplats. Detta är ett bättre namn än nissewebben.se, som inte ger oss någon insikt i vad som verkligen är på webbplatsen.

Du bör också att välja ett domännamn som är tillräckligt specifik för att kunna hittas av en sökmotor.
Försök att begränsa mängden ord i titeln. Jag tycker även att det är smart att undvika bindestreck och andra tecken, som lätt kan glömmas bort av webbanvändare, nissesbilar.se är lättare att komma ihåg än nissesbegagnadeautohandel.se,  ha med ett namn som är kortfattat och konkret.

Slutligen, om det alls är möjligt, göra din titel catchy! En PIFFIG titeln är mer sannolikt att hålla i användarnas huvuden. Ibland kan det känns som om alla bra domännamn är upptagna, men det är absolut inte sant. Med lite uppfinningsrikedom, kan du komma på ett häftigt domännamn som fastnar i huvudet.

Nu har vi kommit till den vanliga frågan: ”Måste det vara en. se?” Det finns två sätt att tänka på här. Först skulle man kunna säga att om du har ett beskrivande namn på en .com domän så kommer man ändå att få det via en Google-sökning. Detta är sant, det spelar ingen roll om det är en, .se, .Com, .Net, .Biz, eller någon annan.

MEN, sanningen är att när människor återvänder till din webbplats så kommer de oftast anta att det är en .se. Enligt min mening finns det fortfarande gott om .se domäner och det är värt att offra din tid att hitta ett bra namn på en .se domän om det innebär att människor lätt kan hitta dig igen.

Låt oss säga att du redan har valt ett namn men det är inte precis vad du vill ha. Det är möjligt att skapa andra domännamn och få dem att leda tillbaka till samma webbplats.
Detta kan ske till låg kostnad och det kommer att öppna fler möjligheter för besökaren att hitta dig via sökmotor.

Den springande punkten är att ditt domännamn är bara ytterligare ett verktyg för att hjälpa dig att generera trafik till din webbplats.
Ett bra namn kan göra stor skillnad för en sökmotor. Vara specifik, beskrivande, koncisa och smarta. Det är de domännamn som fångas upp av Google och att fastnar i användarnas
huvuden.

Men det viktigaste med ett domännamn är att få andra webbplatser att länka till ditt domännamn, detta kommer jag skriva mer om!